Za dobru proljetnu modnu bazu nabavite dobar (karirani) sako!

By veljača 14, 2019Joker Fashion Portfolio

 

 

 

Prošle su nas jeseni preplavile modne kombinacije koje su kao bazu uključivale novi ‘it’ komad – karirani sako. No, ako niste uložili u jedan ili više njih dosad, nećete pogriješiti niti ako tek sada odaberete neki iz ogromnog izbora u trgovinama jer ovaj hiperpraktičan i izvanredno kombinatoran odjevni predmet ostaje na street style sceni do daljnjega.

A zašto ga volimo? Zato što je istovremeno i formalan i casual, neutralan, ali akcentira outfit, savršeno se sljubljuje i s običnim jeansom i raskošnom suknjom i klasičnim crnim hlačama, provokativnim t-shirtom i svilenom bluzom, funkcionira na tenisice, ekstravagantne cipele na petu, čak i sandale, „voli ga“ i nakit i otkačene torbe… u jednoj slici, riječ je o idealnom komadu za modne „lijenčine“ koje imaju stila, ali ne vole provoditi previše vremena u razmišljanju o idealnim fashion kombinacijama.

 

Prednost je ovog sakoa i što dolazi u bezbroj inkarnacija i krojeva, od onih gotovo muških do izrazito ženstvenih, strukiranih, sa skraćenim rukavima, nerijetko i volanima, pa vam neće biti problem pronaći onaj koji vam stoji kao saliven. Ukratko, ne postoji doista nijedan mudar razlog zbog kojeg biste trebali preskočiti ovu modnu investiciju.