Sirenski zov kaputa

By studeni 6, 2018Joker Fashion Portfolio

Temperature se ovih dana opiru zdravom poimanju jeseni, ali i fashionistice se opiru činjenici da je jesen stigla tek ‘na papiru’ i krenule su u lov na ključni komad hladnijeg dijela godine – kaput. Moda je, kao što znamo, veliki diktator i zavodnica pa, ako izlozi bujaju od boja i modela nove sezone, sirenskom zovu novoga kaputa teško je odoljeti. A zašto i biste, kad će hladnoće (prije ili kasnije) ipak stići?

Kad su u pitanju krojevi, dizajneri su se razigrali: nakon godina u kojima su dominirali minimalistički, muški krojevi kaputa, napokon su na svoje došle ljubiteljice ljupkijih modela s pojasom koji ističe figuru i finim dodacima koji akcentiraju ovratnik, revere ili orukavlje. Ženstvenost kaputa ogleda se i u nježnijoj paleti boja, od boje devine dlake koja je uvijek prvi izbor klasičarki, preko toplih žutih, bijelih ili čak ružičastih za nepopravljive romantičarke. Oni koji preferiraju nešto hrabriji karirani uzorak, animal print ili uzorak riblje kosti, još jedan od klasičnih izbora, pronaći će ih češće u i dalje popularnim ravnijim krojevima.

Posebno se to odnosi na meke ‘teddy’ kapute koji su modno eksplodirali prošle zime, ali ljubav prema njima, ako je suditi po fashion influencericama, još ne jenjava… Snažna struktura ‘teddyja’ ne dopušta pretjerane igre s krojem, ali takav kaput sam za sebe nosi cijeli vaš ‘look’ sezone. Kao, uostalom i svaki kaput koji odaberete. Stoga, ako ste odlučili  da je vrijeme za vaš novi ‘vječni’ ili naprosto moderni kaput, najbolji savjet koji možete dobiti jest – odaberite ga mudro i pažljivo! Ukoliko je to najvažniji zimski komad koji planirate nositi ove sezone ,neka stoji ‘kao saliven’ i funkcionira dobro s ostatkom vaše garderobe. Ako ste pak od onih koje vole imati stotine modnih lica – samo hrabro, s kaputima je ove jeseni samo nebo granica.