Promocija knjige Mirele Španjol Marković u knjižari Hoću knjigu

By svibanj 14, 2019Dogadanja

Vodeća hrvatska poslovna konzultantica Mirela Španjol Marković predstavlja svoj roman “Drugi peron, četvrti kolosijek”, o ljubavi, Slavoniji i osamdesetima u knjižari Hoću knjigu 15.5. u 18 sati.

Ruralno-obrtnička obitelj škrtih osjećaja, ali vjerna tradiciji i obiteljskim ritualima odgojila je slobodne i nekonvencionalne kćeri školovane u gradu, koje zasnivaju obitelji i dovode zetove izdaleka, iako svjesne svoje neprilagođenosti. Njihova djeca sazrijevaju osamdesetih godina i istražuju nove granice slobode – prizivaju duhove, piju kontracepcijske pilule, upisuju studije u inozemstvu, istražuju svoje talente i nastoje pobjeći od obiteljske patologije, ne sluteći skori rat.
Tri naraštaja slavonskih žena kroz promjene u proteklih pola stoljeća u jednom od najčitanijih romana godine.

Mirela Španjol Marković završila je studij germanistike i fonetike u Zagrebu 80-ih godina, a nakon fakulteta boravila je na Fakultetu nove filologije u Tübingenu kao gost-docent. Vodeća je hrvatska poslovna konzultantica, direktorica i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, specijalizirane za treninge iz područja retorike, komunikacije te vođenja i upravljanja
Autorica je prvog hrvatskog priručnika za retoriku „Moć uvjeravanja“ (Profil, 2007.), bestselera koji je prodan u više od 8000 primjeraka.

Od 2012. certificirani je life i business coach. Dobitnica je nagrade GrandPRix hrvatske udruge za odnose s javnošću za doprinos struci 2017.