Pozdravite sunce uz svoje nove espadrile!

By svibanj 16, 2019Joker Fashion Portfolio

Da, stigao je taj dan kad napokon bez straha možete prošetati svoje nove espadrile! Ili početi birati svoj model u bezbrojnima koje su dizajneri pripremili za ovu proljetnu sezonu. Sunce nas se sjetilo, obuća od špage više nije ugrožena kišom, a stopala hitno trebaju laganu alternativu predugo nošenim čizmama i tenisicama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teško je točno odrediti u kojem su trenutku nekoć obavezne, potom dugo zaboravljene špagerice ponovno preuzele primat među tipovima obuće idealnima za visoke temperature. No, otkad se revival espadrila dogodio, iz sezone u sezonu možemo birati sve veći broj modela, boja, uzoraka i aplikacija koje ih krase.

Espadrile See by Chloe, Karla, 1.990,00 kn

Hlače Stefanel, 1.414,00 kn

Košara Home Sweet Home, 249,99 kn

Torba Mango, 349,90 kn

Lak za nokte Opi, Anabella, 199,00 kn

 

 

 

 

 

Nije to ništa neobično: uz tako mudro složene adute – lagan i udoban potplat, gornji dio od tkanine ili kože, modeli s visokom ili niskom petom, zatvorene ili otvorene varijante, prihvatljiva cijena – nemoguće je ne pronaći neke koje neće odgovarati vašem stilu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Šarmantne špagerice povišene pete idealan su suputnik ljetnih laganih materijala poput lana, šifona ili viskoze, i hrabrih šarenih printeva, a one niske pete i čvršće konstrukcije koje podsjećaju na tenisice nose se gotovo na sve (osim sporty i ozbiljnijih poslovnih varijanti). O bojama i uzorcima nećemo jer slike (i izlozi trgovina) govore tisuću riječi, dovoljno je reći da su espadrile postale pravi poligon za ljetnu modnu imaginaciju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedino što im cjepidlake mogu zamjeriti jest trajnost, ali brojni modeli i tome su doskočili jačim potplatom koji štiti osjetljivu špagu. Uostalom, uz ovakav dizajnerski vatromet, tko ne bi poželio obnoviti svoju kolekciju špagerica svakog proljeća?