Knjiški klub za mlade čitatelje konačno u Splitu

By svibanj 23, 2019Dogadanja

Knjižarski lanac Hoću knjigu po uzoru na popularne knjiške klubove u Zagrebu, Varaždinu i Rijeci pokrenuo onaj za najmlađe čitatelje u centru Joker.

 Splićani su poznati po svojoj ljubavi prema sportu, glazbi, dobroj spizi, ali i knjizi! Zato je knjižarski lanac Hoću knjigu u svojoj splitskoj knjižari u Jokeru osnovao i prvi klub za mlade knjigoljupce od 7 do 15 godina!

Prvi knjiški klub za odrasle čitatelje pokrenut je u Zagrebu 2017. godine. Vrlo brzo dobre vijesti o ugodnoj atmosferi i zanimljivim knjigama proširili su se diljem Hrvatske, stoga su u 2018. godini pokrenuti klubovi u Varaždinu, Rijeci i Splitu, kao i onaj za mlade u Zagrebu pod paskom simpatične voditeljice i magistre bibliotekarstva Valentine Namesnik. U godini dana postojanja tog kluba, sudionici su proslavljali rođendane, posjetili kuću Augusta Šenoe, odlazili u kino gledati hitove nastale na temelju knjiga i, što je najvažnije, čitali najljepše knjige za svoj uzrast.

Kostimirane čitateljice zagrebačkog kluba „Prijatelji po knjigama” 

 

 

 

 

Zbog velikog interesa, u travnju 2019. konačno je pokrenut i knjiški klub za mlade na jugu Hrvatske. Točnije, u Hoću knjigu knjižari u trgovačkom centru Joker. Na prvom susretu čitao se Jules Verne i 20.000 milja pod morem, dok mlade knjiške entuzijaste na novom susretu očekuje novitet Nikadgrad Jessice Townsend, koji znalci opisuju kao novog Harryja Pottera.  Pridružite se zaljubljenicima u knjige te mladoj voditeljici Ivani Roguljić u gradu pod Marjanom na knjiškom susretu koji će se održati 1. lipnja u 11 sati.

Na susret ne morate ponijeti ništa osim dobre volje, a kako biste sudjelovali na budućim susretima potrebno je prijaviti se na blagajni knjižare te platiti članarinu od 50 kuna, za koju dobivate poklon bon od 50 kuna te popust od 20% na svaku knjigu dogovorenu za čitanje unutar book cluba. Naravno, za sudjelovanje u klubu nije nužno kupiti dogovorenu knjigu, nego se ista može i posuditi u knjižnici ili od prijatelja.

Sva naredna okupljanja odvijat će se subotama po dogovoru s voditeljicom, a uz ugodno druženje zajamčeni su i ukusni keksići, povremeni poklončići  partnera knjižare te knjiga koju mladi čitatelji mogu osvojiti na tomboli tijekom svakog kluba.

Zato požurite s prijavom svojih mladih knjigoljubaca jer su kapaciteti ograničeni.

Čitamo se u Splitu!