Izgradite stil na basic i klasičnim komadima

By listopad 25, 2018Joker Fashion Portfolio

Ako već sami niste jedna od onih modnih s(p)retnica koje su uvijek i u svakoj prigodi odjevene besprijekorno, gotovo filmski, sigurno ste se susretali s njima. To su one žene koje već izdaleka izgledaju kao da ovog trenutka mogu na sastanak uprave, na čašu šampanjca na jahti, na ručak u a’la carte restoran. A ovdje u dvjema riječima razotkrivamo tajnu njihova uspjeha: classic i basic.

Klasičarka shoppingira nezaslijepljena trendom, imuna na najnovije modne zapovijedi: ona ulazi u trgovinu s jasnom spoznajom kako želi izgledati i kupuje samo ono za što zna da će moći nositi sljedećih pet godina (ponekad i dulje!). Njena je modna ikona Coco, njena je omiljena modna izreka „Nikad ne možeš imati previše bijelih košulja“, njen je predmet želja savršena crna salonka umjerene visine pete, njene su sunčane naočale one koje je nosila Audrey Hepburn u „Prazniku u Rimu“.

Klasičarka se ne zamara kolor shemom: tolerira akromatske boje, elegantni camel, tamnu ili izrazito svijetlu nijansu plave i pokoji diskretni detalj u življoj boji. S vremenom je ‘popustila’ jeansu, ali ima svoj model u kojem izgleda savršeno i ne prepušta se trenutnim modnim hirovima. Od tenisica bira samo klasične ili retro modele, remenje, nakit i satovi su diskretni, iako luksuzni… i, treba li reći, nije ljubiteljica logomanije.

 

Iako nekima ‘ na prvu’ sve ovo može zvučati malo predvidivo, rezultat ove fashion filozofije je pametno osmišljen ormar u koji se može posegnuti gotovo zatvorenih očiju i izaći na ulicu kao – istinska dama (i bez modnih drama ;-).