Dugme kao modni detalj

By ožujak 15, 2019Joker Fashion Portfolio

Dugme ili ‘botun’, kako ga popularno u žargonu volimo nazivati, praktičan i neizostavan detalj u modnoj industriji, posljednjih sezona doživio je pravu modnu slavu. Nešto što je prije bilo samo praktičan detalj koji se koristio u zakopčavanju i imao svoju isključivo funkcionalnu svrhu, postalo je nezaobilazan estetski detalj na gotovo svakom komadu odjeće.

Haljina Mango, 249,90 kn

Torba Coccinelle, Karla, 2.590 kn

Cipele Deichmann, 169 kn

Parfem Chanel, Anabella, 50 ml, 767 kn

Ruž Dior, Anabella, 321 kn

 

 

Od predimenzioniranih primjeraka, do linijski ušivenih dugmadi naglašenih boja i uzoraka, dizajneri su prigrlili ovaj jednostavan modni detalj na gotovo svakom komadu odjeće, pa se tako u novim kolekcijama dugmad nerijetko nalazi i na običnom t-shirtu, cipeli ili pak torbi.

Bluza Mango, 149,90 kn

Cipele Pura Lopez, Karla, 1.790 kn

Naušnice Argentum, 1.440 kn

Ruž Dior, Anabella, 321 kn

Lak za nokte Dior, 211 kn

 

 

 

Sakoi su također iz minimalističke faze bez kopčanja ili sa skrivenim kopčanjem ponovno zavoljeli duplo kopčanje, s kontrastnim bojama dugmadi koje se posebno ističu na orukavlju. Jeans suknju gotovo je nemoguće pronaći bez istaknutog prednjeg kopčanja, a proljetnim haljinama dodatnu dozu ženstvenosti daje upravo naglašena linija  ‘botuna’ retro štiha.

 

Sako Mango, 549,00 kn

Majica Mango, 149,90 kn

Cipele Deichmann, 299 kn

Naušnice Argentum, 1.125 kn

Lak za nokte Yves Saint Laurent, Anabella, 201 kn

 

 

Zavirili smo u trgovine Jokera i pronašli nekoliko zanimljivih komada kojima dominira dugmad kao modni detalj. Prilično smo sigurni da će ovaj praktičan detalj zavladati i vašim proljetnim outfitom!